loading...
فرامادرانه
انشارات خورشید خانم

برای آشنایی بیشتر روی کتاب ها کلیک کنید.

http://s5.picofile.com/file/8120817918/skar.jpg

http://s5.picofile.com/file/8120817876/sakoochooloo.jpg

http://s5.picofile.com/file/8120817976/sdsh.jpg

admin بازدید : 535 پنجشنبه 23 مرداد 1393 نظرات (0)

نوعی ماهی در بخشی از ایران زندگی میکند که نابیناست و فاقد چشم است.

این ماهی ها در غاری به نام غارماهی کوری زندگی میکنند

غار ماهی کور غاری است که در استان لرستان، در بخش پاپی و در نزدیکی روستایی به نام لِوَن واقع شده است. این غار تنها اثر طبیعی ملی استان لرستان است. این اثر در سال ۱۳۸۴ به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شده است.دو نمونه نادر و منحصربه‌فرد از ماهیانِ کور در این غار وجود دارد که مشابه آنها در هیچ نقطه دیگری از دنیا یافت نشده است. این ماهی فاقد قدرت بینایی بوده و به طور کامل کور است و هیچگونه آثاری از چشم خارجی در آنها مشاهده نمی‌شود و به دلیل این‌که در آبهای زیرزمینی و در تاریکی غارها زندگی می‌کنند به ماهی کور غاری معروف هستند.

 

در سال ۱۳۰۸، دو دانشمند دانمارکی که به همراه مجریان پروژهٔ راه‌آهن سراسری تهران - جنوب، به منطقه آمده بودند، هنگام  بررسی در مورد سرشاخه رود سیرم و جویبار کایرود، به یک حفره آبی در نزدیکی روستای لون می‌رسند و در آنجا با یک نوع ماهی کور مواجه می‌شوند. آن‌ها چند نمونه از این نوع ماهی را به کشورشان انتقال می‌دهند و به نام ماهی کور «ایرانو سیپریس» به ثبت می‌رسانند، اما از اعلام  محل کشف ماهی‌ها خودداری می‌کنند. تیم تحقیقاتی و اکتشافی یک محقق انگلیسی به نام آنتونی جان اسمیت از جانب دانشگاه آکسفورد، روز ۲۶ خرداد سال ۱۳۳۰ به دنبال کشف محل ماهی کور به ایران و به شهر کرمان سفر می‌کند، اما پس از سه ماه تحقیق با دست خالی به انگلیس بازمی‌گردد. او ۲۶ سال بعد متوجه می‌شود که ماهی مورد نظرش نه در قنات‌های کرمان بلکه در کوه‌های زاگرس وجود دارد و بر این اساس در سال ۱۳۵۶ به دنبال رد پای دانمارکی‌ها به منطقه پاپی لرستان سفر می‌کند و موفق به کشف محل ماهی کور می‌شود و چند نمونه از آن‌ها را با خود به انگلیس می‌برد.

در میان ماهیانی که اسمیت در سفر دوم خود به انگلیس برده است، یک نمونه نظیر همان نوعی است که قبلاً دانمارکی‌ها کشف کرده و به نام ایرانو سیپریس به ثبت رسانده‌اند. اما نمونه دوم از یک گونه دیگر است که توسط اسمیت کشف شده، بنابراین با نام وی و تحت عنوان «پاراچوبیتس اسمیتی» به ثبت می‌رسد.

اسمیت چند سال بعد و برای بار سوم ولی این بار با یک تیم غواصی زبده به ایران می‌آید و در داخل حوضچه درون غار به کاوش بیشتری می‌پردازد و موفق به یافتن تعدادی ماهی کور دیگر می‌شود. نکته این که ظاهراً آقای اسمیت نیز هیچ نشانی از محل این غار اعلام نکرده و تنها در کتابی که بعداً تحت عنوان «ماهی سفید کور ایران» تالیف کرده، به آن اشاره می‌کند.

در غار ماهی کور به دلیل اینکه دهانه این غار به سطح آب‌های زیرزمینی اتصال دارد، این امکان به وجود آمده که ماهی کور در طول شب‌ها به نزدیکی سطح آب در دهانه غار بیاید. این ماهی تنها روزهای گرم سال در نزدیکی آب‌های سطحی زمین دیده می‌شود. دمای آب محل زندگی این ماهی از ۵ تا ۲۸ درجه سانتیگراد متغیر است.

محل زندگی این ماهی ها عمدا آب های زیر زمینی هست

این ماهی ها دارای 2 جفت هستن:

گونه اول: کپورماهی کور غار ایرانی، با نام علمی «iranocypris typhlops» از خانواده کپور ماهیان است. این گونه که ۴ تا ۵ سانتی‌متر طول دارد دارای دو جفت سبیلک است که یک جفت آن روی لب بالا و جفت دیگر در گوشه دهان قرار دارد. این ماهی سری نسبتا پهن دارد است و اثری خارجی از چشم در آن دیده نمی‌شود. رنگ  این ماهی در حالت زنده صورتی است. کمی فلس در پشت باله سینه‌ آن وجود دارد.و دارای دندان‌های حلقی دو ردیفه و مخروطی شکل هست.

گونه دوم: سگ ماهی کور غار، با نام علمی «paracobits smithi» از خانواده سگ ماهیان جویبار است. این نوع ماهی علاوه بر این که از داشتن چشم محروم است، رنگدانه و فلس هم ندارد. سه جفت سبیلک دارد که دومین جفت از آن‌ها به خوبی رشد کرده و به انتهای سومین جفت می‌رسد. متوسط طول بدن آن‌ها ۴۵ میلیمتر گزارش شده است.

 این ماهی در محلی غیر از زیستگاه اصلی‌اش، کمتر از یک ماه زنده نخواهد بود.

 

admin بازدید : 577 پنجشنبه 23 مرداد 1393 نظرات (0)

 جانور آبزی کوچکی است با هشت پا است که  گونه‌ای از پیچیدترین جانوران شدت‌ دوست شناخته شده است. این جانور یک superphylum پوست‌اندازان است که تنبل یا تاردیگرید (Tardigrade) نیز خواند می‌شود. طول بزرگترین تاردیگرید از ۱٫۵ میلی‌متر بیشتر نمی‌شود  آنها از  جلبک‌ها و باکتری‌ها تغذیه و به شنا کردن در قطرات آب خزه گلسنگ‌ها میپردازند و به همین دلیل بدن بسیاری از آنها شفاف است. آنها  در دمای ۲۷۳- و ۱۵۱ سانتیگراد زنده می‌ماند و می‌تواند تا سالها بدون غذا و آب به زندگی ادامه دهد. این جانوران همچنین می‌توانند در برابر فشاری بیش از فشار عمیق ترین اقیانوس‌ها تاب بیاورند یا در محیط خلا بیرون از جو زمین نیز به زندگی خود ادامه دهند.
جالب ترین چیز در مورد این جانور توانایی انطباق در هر محیطی اعم از خشک، تر و در مناطقی مانند استوا، هیمالیا و … هم دیده شده‌اند. اندازه بیشتر آنها از ۰٫۳ تا ۰٫۵ میلیمتر و بزرگترین آنها به کمتر از ۱٫۵ میلیمتر می‌رسد و سرعت حرکتشان نیز آنقدر کند است که به “جانور کندرو” یا تنبل (Tardigrade) معروف هستند.
. خرس‌های آبی می‌توانند در برابر پرتو خورشیدی، پرتو گاما یا پرتو یونی - به میزانی چند صد برابر آنچه که برای یک انسان کشنده است - زنده بمانند.
خرس‌های آبی می‌توانند بدون آب و غذا مدت‌های مدید (در حدود ده سال) زندگی کنند، تا حدی که میزان آب بدنشان به ۳ درصد برسد. تاردیگریدها بسیار بادوام و ماندگارند زیرا آن‌ها می‌توانند DNA خود را ترمیم کنند. این موجود در سال ۲۰۰۷، به همراه فضانوردان به فضا برده شد و در ۱۰ روز در خلا مورد آزمایش قرار گرفت و زنده ماند و سپس به زمین بازگردانده شد.

خرس‌های آبی بطور معمول چهار جفت پا دارند که هر پا چهار تا هشت پنجه دارد.

این جانوران در خزه‌ها و گلسنگ‌ها زندگی می‌کنند که با میکروسکوپ‌های معمولی هم قابل رویت هستند.

نخستین خرس‌های آبی (Tardigrades)در سال ۱۷۷۳ توسط زیست‌شناس Johann August Ephraim Goeze کشف شد. از سال ۱۷۷۸ تا کنون بیش از ۵۰۰ گونه جدید خرس آبی یافت شده است.Johann August Ephraim Goeze برای نخستین بار این موجود کوچک را kleiner Wasserbär نام گذاری کرد که در کشور آلمان، به خرس کوچک آبی مشهور است. نام Tardigrade به معنی "کند رو" بوده و در سال ۱۷۷۳ توسط لازارو اسپالانزانی (Lazzaro Spallanzani) نام گذاری شد.

admin بازدید : 437 پنجشنبه 23 مرداد 1393 نظرات (0)

وزیر زنان، ورزش و جوانان فرانسه، خانم نجات وَلو بلقاسم به مناسبت کسب مدال طلای بین المللی معتبرترین جایزه ریاضی جهان به دست مریم میرزاخانی، امروز با به اشتراک گذاشتن تصویر وی در صفحه فیس بوک خود چنین نوشت: " مریم میرزاخانی، اولین زن برنده مدال فیلدز.
پیام روشنی به دخترانی است که ازریاضیات و علوم گریزانند، چرا که گمان می کنند برای ریاضیات و علوم ساخته نشده اند." مریم میرزاخانی، استاد 37 .ساله دانشگاه استانفورد، فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف تهران است.

 

خبر دریافت چنین جایزه ای در سطح جهان توسط مریم میرزاخانی درصدر خبرگذاری های جهان قرار گرفته است.

او نخستین زنی است که به دریافت چنین جایزه ای مفتخر میشود

admin بازدید : 224 جمعه 02 خرداد 1393 نظرات (0)

به گزارش مهر ،یک مقام آگاه با تائید این خبر اظهار داشت: این شبکه اجتماعی موبایلی، به دلیل دارا بودن شاکی خصوصی در لیست مسدودیت دسترسی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه دستور قضایی برای فیلتر شدن شبکه اجتماعی اینستاگرام صادر شده است، اضافه کرد: این حکم قضایی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اجرا ابلاغ شده است.

وی با تاکید براینکه شاکیان خصوصی این شبکه اجتماعی، به دلیل نقص حریم شخصی از این شبکه شکایت کرده اند خاطرنشان کرد: دستور فیلترینگ ایسنتاگرام ارتباطی با تصمیمات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ندارد و این حکم قضایی مستقیما از سوی دادستانی به وزارت ارتباطات برای اجرا ابلاغ شده است.

اینستاگرام بزرگترین شبکه اجتماعی اشتراک گذاری عکس جهان محسوب می شود که در سال 2010 راه اندازی شده و مشترکان بسیاری در سرتاسر دنیا دارد.

admin بازدید : 232 سه شنبه 16 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

تولید نانوکامپوزیت ضدباکتری با مصارف پزشکی و دندانپزشکی توسط محققان ایرانی

 

admin بازدید : 177 پنجشنبه 07 فروردین 1393 نظرات (0)

بر اساس شواهد جدید جمع‌آوری‌شده توسط فضاپیمای «مسنجر» ناسا در عطارد، شعاع این سیاره طی چهار میلیارد سال حدود هفت کیلومتر و بسیار بیشتر از آنچه تصور می‌شد، کاهش یافته است.

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 480
  • کل نظرات : 36
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 8
  • آی پی امروز : 58
  • آی پی دیروز : 24
  • بازدید امروز : 63
  • باردید دیروز : 27
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 63
  • بازدید ماه : 172
  • بازدید سال : 6,878
  • بازدید کلی : 412,652
  • کدهای اختصاصی
    دریافت کد حرکت متن چت روم

    قالب